Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hoes reikt gouden plaat uit aan Marianne Weber

Shownieuws

Johnny Hoes heeft maandag een gouden plaat uitgereikt aan Marianne Weber. Dit gebeurde tijdens de show 'Een lach en een traan'.

Johnny Hoes heeft maandag een gouden plaat uitgereikt aan Marianne Weber. Dit gebeurde tijdens de show 'Een lach en een traan'. De zangeres kreeg een gouden plaat voor de verkoop van meer dan 40.000 exemplaren van het album 'Hartje van goud 1'.

Zanger van het levenslied Hoes was erg tevreden over de avond, een revival van zijn 'Een lach en een traan'-show die in Vredenburg in Utrecht gehouden werd. "Ik heb zelden zo'n gezellige avond gehad. Mensen bleven maar plakken. Een avond als deze is een gat in de markt. Puur Hollands, daar houden de mensen van", vertelde Johnny Hoes aan Novum Nieuws. Presentator Chiel Montagne praatte de avond aan elkaar.

In 1965 kreeg Hoes van de VARA de gelegenheid om een eigen tv-serie samen te stellen en te produceren. Dat werd 'De lach en een traan show'. Hoes, die vanaf 1964 zijn eigen platenmaatschappij Telstar heeft, was ontdekker van veel Nederlands talent waaronder Normaal, Doe Maar en Frank Boeijen. Daarmee scoorde hij meer dan 200 gouden en platina platen. Ook schreef hij nummers voor artiesten als Eddie Wally, Dennie Christian en de Zangeres Zonder Naam.

"Er was een tijdlang een vacuüm, nadat de Zangeres Zonder Naam wegviel. Per toeval ontmoette ik Marianne Weber", vertelt Johnny. Hij werkt inmiddels drie jaar met haar samen. Een nieuwe ontdekking van Hoes is de vijftienjarige Thomas Berge met wie hij samen het duet 'Jantjes Gitaar' opnam. De single kwam gisteren uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen