Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Enya krijgt voor 'Amarantine' gouden plaat

Shownieuws

Het nieuwe album 'Amarantine' van zangeres Enya heeft de gouden status bereikt in Nederland. 'Amarantine' heeft in Europa al tien gouden platen opgeleverd.

Het nieuwe album 'Amarantine' van zangeres Enya heeft de gouden status bereikt in Nederland. 'Amarantine' kwam binnen op nummer vijf in de albumlijsten, waarna het album binnen twee weken de gouden status bereikte. 'Amarantine' heeft in Europa tien gouden platen opgeleverd, zoals in Engeland, Spanje Ierland en Italië.

Ook in Canada, waar het album de platina status behaalde, en Australië doet Enya's nieuwste cd het goed. De uit Ierland afkomstige zangeres werkte voor dit album samen met producer Nicky Ryan.

De als Eithne Ni Bhraonain geboren Enya volgde een klassieke piano-opleiding en speelde in 1980 als toetseniste bij de folkformatie Clannad. Daarna startte ze een solocarrière en trok ze de aandacht met moderne instrumenten. Ze maakte onder andere soundtracks voor de films 'The Frog Prince' en de televisieserie 'The Celts'. In 1988 brak ze door met de single 'Orinoco Flow', die in Nederland de eerste plaats behaalde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen