Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Georgina Verbaan reikt boek uit

Shownieuws

Karen van Holst Pellekaan heeft maandag het eerste exemplaar van haar kinderboek 'Scharreltje' gekregen van Georgina Verbaan, Jan Terlouw en Sander de Heer.

Karen van Holst Pellekaan heeft maandag het eerste exemplaar van haar eerste kinderboek 'Scharreltje' gekregen van Georgina Verbaan, Jan Terlouw en Sander de Heer. De boekpresentatie vond plaats op een scharrelvarkensboerderij in Dreumel. De bekende Nederlanders werden vergezeld door tientallen kinderen en biggen in het stro.

Het verhaal gaat over Luuk, die op een jaarmarkt een achtergebleven biggetje vindt onder een appeldoos. Ze neemt het stiekem mee naar huis en verstopt het in de schuur. Van haar vader mag ze het biggetje, dat ze Scharreltje noemt, niet houden. Het beestje moet naar een kinderboerderij. Van een verzorger daar hoort Luuk dat de meeste varkens in te kleine hokjes leven. Luuk besluit actie te voeren. Want alle varkens moeten zo gelukkig kunnen zijn als Scharreltje.

Karen van Holst Pellekaan schreef het verhaal om de situatie van varkens in de bio-industrie onder de aandacht te brengen. Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar Stichting Varkens in Nood.

Karen van Holst Pellekaan is bekend van de tv-series 'Loenatik', 'Nieuwe ouders' en 'Kleine pauze'. Met Vera de Backker heeft ze al een aantal prentenboeken gemaakt. 'Luuk' was haar eerste echte leesboek en 'Scharreltje' is de opvolger.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen