Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna weer beschuldigd van plagiaat

Shownieuws

Madonna wordt er door componist Dominic King van beschuldigd zonder zijn toestemming een sample te hebben gebruikt in het nummer 'Get together'.

Madonna wordt er door componist Dominic King van beschuldigd zonder zijn toestemming een sample te hebben gebruikt in het nummer 'Get together'. Het nummer staat op haar nieuwe album 'Confessions on a dancefloor'. De sample komt oorspronkelijk van het nummer 'Fate' van Chaka Khan. King bewerkte het deuntje, met toestemming, voor de single 'Music sounds better with you' van Stardust.

"Ik weet dat Madonna mijn discodeuntje heeft gebruikt en het verbaast me dat ik geen telefoontje heb gekregen", zegt King tegen de Engelse krant The Sun. "Het zou aardig zijn geweest als ze het had gevraagd." King gaat volgens eigen zeggen zeker een 'discussie' aan over geldzaken met Madonna's mensen.

Madonna verloor eerder een rechtszaak van de Belgische zanger Salvatore Acquaviva. Hij had de zangeres aangeklaagd omdat haar nummer 'Frozen' is gebaseerd op 'Ma vie fout le camp' van Acquaviva.

'Confessions on a dancefloor' staat momenteel in 28 landen op nummer één in de albumlijsten. In Nederland staat het album voor de tweede achtereenvolgende week op de eerste plaats in de Mega Album Top 100.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen