Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Een ander zijn geluk' bekroond in Griekenland

Shownieuws

De Nederlands/Vlaamse film 'Een ander zijn geluk' is op het International Thessaloniki Film Festival bekroond met de Gouden Alexander, de prijs voor beste film.

De Nederlands/Vlaamse coproductie 'Een ander zijn geluk' is op het International Thessaloniki Film Festival in Griekenland bekroond met de Gouden Alexander, de prijs voor beste film. De 40-jarige Belgische hoofdrolspeelster Ina Geerts won de prijs voor beste actrice en ook het scenario van de film werd bekroond.

De jury, onder leiding van de Italiaanse cameraman en meervoudig Oscarwinnaar Vittorio Storaro, koos de film uit veertien producties. Dat waren stuk voor stuk debuutfilms of tweede lange speelfilms van jonge regisseurs.

'Een ander zijn geluk' is in België opgenomen. De film gaat over de alleenstaande moeder Christine (Geerts) die het lichaam van een dood jongetje ontdekt in een rivier. Als de politie arriveert, is het lichaam verdwenen en het verhaal van Christine wordt niet geloofd.

Andere rollen zijn weggelegd voor Johanna ter Steege en Jan Decleir. De film ging in oktober in première op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen en is binnenkort ook in Nederland te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen