Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Charlie and the chocolate factory' wint Bafta Award

Shownieuws

'Charlie and the chocolate factory' is tijdens de tiende editie van de Britse Children's Bafta Awards in Londen bekroond met de titel beste film.

'Charlie and the chocolate factory' is tijdens de tiende editie van de Britse Children's Bafta Awards in Londen bekroond met de titel beste film. De filmversie van het boek van Roald Dahl kreeg meer dan dertigduizend stemmen in de Kid's Vote. Dit is de enige categorie waarin kinderen zelf hun favoriete film kunnen kiezen.

Het jurypanel, bestaande uit schrijvers, regisseurs en producenten, dacht er anders over. De juryleden kozen 'The incredibles' tot beste kinderfilm van het jaar.

In de Kid's Vote kon gestemd worden op tien films waaronder 'Sharks tale', The polar express' en 'Batman begins'. De lijst wordt jaarlijks samengesteld aan de hand van de best bezochte familiefilms in Groot-Brittannië.

Bafta (the British academy of film and television arts) reikt jaarlijks onderscheidingen uit aan films, televisieprogramma's en interactieve media. De show voor volwassenen vindt plaats in april.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen