Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tika aanwezig bij première 'Tita Tovenaar'

Shownieuws

De 'echte' Tika, Maroesja Lacunes, uit de tv-serie 'Tita Tovenaar' was zondag aanwezig bij de première van de musicalversie van de serie in de Efteling.

Tika uit 'Tita tovenaar' heeft zondag de première bijgewoond van de musicalversie van de tv-serie in het Efteling-theater in Kaatsheuvel. De rol van Tika werd in de serie vertolkt door Maroesja Lacunes. Zij was met haar man Henk Votel aanwezig. Votel speelde in de serie haar opa.

'Opa' Votel kwam in 'Tita tovenaar' altijd uit een kist, waarin hij ook weer verdween. "In de serie kwam ik steeds uit een kistje en was dan hup, knal weer weg", vertelt hij Novum Nieuws. "Ik was benieuwd hoe ze het zouden doen op toneel, maar het was precies hetzelfde."

Voormalig zanger van Drukwerk Harry Slinger speelt de opa in de musicalversie. Hij kneusde kort voor de première enkele ribben na een val in de kist. Last van zijn blessure had hij zondag niet, zo liet hij weten. "Ik heb vooraf heel veel pijnstillers geslikt, maar op het moment dat je op het podium staat en speelt, giert de adrenaline door je lijft en komt het vanzelf goed."

Slinger zegt jaloers te zijn op Tika, die in de musical alles om zich heen stil kan zetten door in haar handen te klappen en de spreuk 'Dan doe ik dit en alles staat stil!' te roepen. De zanger had dit graag in 1990, tijdens het afscheid van Drukwerk willen meemaken. "Dat was zo'n gigantisch festijn. Dat had ik wel even stil willen zetten om het langer te laten duren."

Ook andere betrokkenen bij de musical zouden Tika's hulp kunnen gebruiken. Producent Albert Verlinde zei haar te missen tijdens zijn huwelijk met Onno Hoes. Acteur Rob Verheyen, die de rol vertolkt van tovenaarsleerling Kwark, is net 30 jaar geworden. Hij wil deze leeftijd wel enkele jaren 'stilzetten en vasthouden'.

Hoofdrolspeler Erik Brey vindt dat tovenaars nooit in de gewone mensenwereld terecht mogen komen. "Alles wat tot nu toe door mensen is verzonnen, wordt in de wereld verkeerd gebruikt", meent hij. "Als de tovenaars terecht komen in de mensenwereld zijn de gevolgen niet te overzien. Laat tovenaars maar lekker in de sprookjeswereld blijven."

De musical, die is gebaseerd is op de tv-serie uit de jaren ' 70, gaat over Tita Tovenaar en zijn dochter Tika. Zij wil zo veel mogelijk leren en andere mensen ontmoeten, omdat ze zich eenzaam voelt in het luchtkasteel waar ze woont. Tika komt met de Grobbebollen en de tovenaarsleerling Kwark in het Grobbedal terecht. Daar maakt zij kennis met de Grobbedalers en de boosaardige heksen Grobelia en Grobbema.

Behalve Brey en Slinger spelen onder anderen Anne-Mieke Ruyten, Jette van der Meij en Joris Lutz in de musicalversie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen