Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Lage waardering voor voetbal op Talpa'

Shownieuws

Talpa de Wedstrijden, waarin samenvattingen zijn te zien van de voetbalwedstrijden in de eredivisie, wordt door kijkers gewaardeerd met een 5,2.

Talpa de Wedstrijden, waarin samenvattingen zijn te zien van de voetbalwedstrijden in de eredivisie, wordt door kijkers gewaardeerd met een 5,2. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope onder 803 voetballiefhebbers. Ruim driekwart van de ondervraagden vindt de samenvattingen op Talpa minder goed dan zoals deze bij de NOS waren te zien.

Zeven op de tien voetbalkijkers zeggen zich volgens de onderzoekers weleens te storen aan voetbalprogramma's op televisie. Vooral reclame tussen de wedstrijden zou leiden tot ergernis. Ook de analyses van de duels en de volgorde van de samenvattingen leveren irritaties op, melden de onderzoekers. Bijna zes op de tien mensen (57 procent) zegt dit seizoen minder samenvattingen te bekijken dan vorig seizoen.

Jack van Gelder is volgens het onderzoeksbureau de favoriete presentator van de voetballiefhebbers. Als favoriete analist wordt Johan Cruijff genoemd. Uit het onderzoek zou ook blijken dat minder dan de helft van de ondervraagden weet dat de NOS het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland volgend jaar uitzendt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen