Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Elvis Costello zingt operanummers

Shownieuws

Elvis Costello heeft meerdere nummers uit de opera 'The secret arias' ten gehore gebracht. De opera is gebaseerd op het leven van Hans Christian Andersen.

Elvis Costello heeft meerdere nummers uit de opera 'The secret arias' ten gehore gebracht in het operagebouw in de Deense hoofdstad Kopenhagen. 'The secret arias', Costello's eerste opera, is gebaseerd op het leven van de Deense schrijver Hans Christian Andersen. De productie is volgend jaar op het podium te zien, meldt de BBC.

Het verhaal gaat over de liefde van Andersen voor Jenny Lind, een Zweedse operazangeres. "Veel hedendaagse schrijvers van biografieën over Andersen willen hem een label geven. Ze willen bepalen of hij hetero of homo is", zegt Costello. "Maar ik ga daar niet op in. Wat voor mij belangrijk is, is dat hij zich heel bewust overgaf aan de liefde. Jenny is de beroemdste persoon op wie hij emotioneel gefixeerd was", vertelt Costello. Lind noemde haar relatie met Andersen een platonische liefde. Ze zag hem als een soort broer.

Costello maakt 'The secret arias' in opdracht van de Royal Danish Opera, ter viering van de tweehonderdste verjaardag van Hans Christian Andersen. Het jubileum wordt dit jaar gevierd met meerdere culturele evenementen, in Denemarken en de rest van de wereld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen