Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gary Glitter officieel aangeklaagd

Shownieuws

De Vietnamese politie klaagt de Britse glamrocker Gary Glitter aan voor kindermisbruik. Dat zeggen autoriteiten van het land zaterdag.

De Vietnamese politie klaagt de Britse glamrocker Gary Glitter aan voor kindermisbruik. Dat maken de autoriteiten van het land zaterdag bekend. De officiële aanklacht luidt: deelname aan perverse activiteiten met kinderen. Als Glitter schuldig wordt bevonden hangt hem een gevangenisstraf van twaalf jaar boven het hoofd. Over drie maanden komt de zaak voor in de provincie Ba Ria Vung Tau. Tot die tijd wordt de rocker vastgehouden.

Glitter, wiens echte naam Paul Francis Gadd is, ontkent de beschuldiging dat hij zich onzedelijk zou hebben gedragen met minderjarige meisjes. Hij houdt vol dat hij de meisjes, van wie er een aantal in zijn woning werden aangetroffen, Engelse les gaf.

De Vietnamese autoriteiten willen de details van het onderzoek niet vrijgeven maar volgens lokale kranten heeft de politie minstens tien meisjes getraceerd die toegeven seks met Glitter te hebben gehad. Een daarvan is een meisje van twaalf.

Glitter, die in de jaren '70 hits scoorde met 'I'm the leader of the gang' en 'Do you wanna touch' is in 1999 in Groot-Brittannië veroordeeld voor het bezit van kinderporno. Vorige week zaterdag werd hij gearresteerd toen hij van zijn woonplaats in Vietnam naar Thailand probeerde te vluchten. Kort daarvoor was de politie een onderzoek naar hem gestart.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen