Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Keira Knightley krijgt Oscarnominatie

Shownieuws

Keira Knightley krijgt een Oscarnominatie voor beste actrice. Dat voorspelt het filmblad Premiere monthly.

De Britse actrice Keira Knightley krijgt een Oscarnominatie voor beste actrice. Dat voorspelt het Amerikaanse filmmagazine Premiere monthly. Knightley ontvangt de nominatie voor haar rol in 'Pride and prejudice'. Judie Dench behoort met haar optreden in 'Mrs Henderson' eveneens tot de kanshebbers. Of het blad het bij het rechte eind heeft zal op 31 januari volgend jaar moeten blijken. Dan worden de nominaties bekend gemaakt.

Vorig jaar wist Premiere monthly vier van de vijf nominaties voor beste film met succes te voorspellen. Ditmaal worden Ang Lee's 'Brokeback mountain', Steven Spielbergs 'Munich', George Clooneys 'Good night, and good luck' en de film 'Memoires of a geisha' door het blad getipt.

'Walk the line', de film over het leven van zanger Johnny Cash, wordt de grote winnaar tijdens de Oscaruitreiking in februari. Met een nominatie voor beste film en nominaties voor James Mangold als beste regisseur, Joaquin Phoenix als beste acteur en Reese Witherspoon als beste actrice, voorspelt het blad dat de film veelvuldig in de prijzen zal vallen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen