Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Daniel Radcliffe heeft eindelijk rust

Shownieuws

Daniel Radcliffe, beter bekend als Harry Potter, is in Australië en wordt daar nauwelijks herkend. Hij heeft opnames voor de lowbudgetfilm 'December boys'.

Daniel Radcliffe, beter bekend als Harry Potter, heeft eindelijk rust. De 16-jarige acteur is in de Australische stad Adelaide en wordt daar nauwelijks herkend. "Mensen zien me eerder aan voor Elijah Wood dan voor Harry Potter", zegt hij. Wood zit in hetzelfde schuitje als Radcliffe: het publiek kan hem maar moeilijk los zien van Frodo in de 'Lord of the rings'. Zelfs zijn rol van kannibaal in het gewelddadige 'Sin city' heeft dat niet verholpen.

Radcliffe is in het land voor de opnames van de lowbudgetfilm 'December boys'. Hij vindt het heerlijk iemand anders te spelen dan Potter. Toch brengt de nieuwe rol ook problemen met zich mee. "De druk om goed te presteren is hoog. Met deze film kan ik laten zien wat ik nog meer kan. Ik moet het dus echt heel goed doen". Hij benadrukt dat het niet lukt als hij alleen focust op het losbreken van Harry. "Als ik dat zou doen zou ik dit nieuwe personage nooit goed kunnen neerzetten."

Over de manier van werken bij de nieuwe productie is Radcliffe erg onder de indruk. "Het gaat zo anders dan ik gewend ben", zegt hij. "We nemen vijf a zes scènes op een dag op. Ik ben gewend dat er hooguit vier shots op een dag werden opgenomen. En dat was dan een goede dag."

'December boys' wordt geregisseerd door Rod Hardy. De film vertelt het verhaal van vier bevriende weesjongens die vechten om de aandacht van dezelfde familie. De productie moet volgend jaar gaan draaien. Wanneer precies is niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen