Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuw-Zeeland bereidt zich voor op 'King Kong'- première

Shownieuws

De hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Wellington, bereidt zich voor de première van 'King Kong' op 14 december. Regisseur Peter Jackson is afkomstig uit het land.

De hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Wellington, bereidt zich voor op de première van 'King Kong' op 14 december. Regisseur Peter Jackson is afkomstig uit het land en daarom wordt het evenement groots aangepakt. De weg naar het Embassy Theatre, waar de vertoning plaatsvindt, wordt twee dagen afgesloten omdat de hele straat moet worden belegd met een rode loper. Naar verwachting nemen meer dan honderdduizend mensen deel aan de festiviteiten rondom de première.

De burgemeester van Wellington, Kerry Prendergast, vindt het een eer dat haar stad een 'rode loper-evenement' voor Peter Jackson mag organiseren. "Hij is onze lokale held", zegt ze. "En het is ook nog eens een lokale film omdat veel van de opnamen hier hebben plaatsgevonden". Jackson filmde eerder zijn 'Lord of the rings'-trilogie in Nieuw-Zeeland.

'King Kong' is een remake van de Hollywood-klassieker uit 1933. De film gaat over het tragische lot van een reuzengorilla. Als een groep ontdekkingsreizigers afreist naar Skull Island om de legende over een gigantische gorilla te onderzoeken weet de mooie Ann Darrow de gorilla Kong zo rustig te krijgen dat hij kan worden meegenomen naar New York. Darrow wordt gespeeld door Naomi Watts. Andere rollen zijn weggelegd voor Jack Black en Adrien Brody.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen