Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kunstenares schildert snuivende Kate Moss

Shownieuws

Kunstenares Stella Vine heeft een schilderij gemaakt, gebaseerd op de foto van een snuivende Kate Moss. Het heet 'Must be the season of the witch'.

Een Britse kunstenares heeft een schilderij gebaseerd op de foto van een snuivende Kate Moss. De foto van het 31-jarige supermodel stond in september op de voorkant van een Brits tabloid en zorgde wereldwijd voor opschudding. Het schilderwerk met de naam 'Must be the season of the witch' is onderdeel van een serie van vier schilderijen van Stella Vine met Moss als thema.

Op een ander schilderij is te zien hoe het model vanuit een raam van een afkickkliniek naar buiten zwaait. Ook het vriendje van Moss, Pete Doherty, en haar ex Johnny Depp zijn op het kunstwerk afgebeeld. De kliniek verbeeldt de Priory Clinic in Londen, waar Kate in 1998 werd behandeld voor haar drugs- en alcoholverslaving.

Vine zegt Moss te hebben geschilderd, omdat ze op Mona Lisa lijkt. "Ze is misschien niet de mooiste vrouw van de wereld, maar ze heeft iets magisch in haar ogen. Iets heel dappers."

Vorig jaar stond de kunstenares in het middelpunt van de aandacht door een schilderij van de Britse prinses Diana. Op het kunstwerk loopt bloed uit de mond van de in 1997 overleden prinses. Het schilderwerk werd gekocht door Charles Saatchi, een van de meest invloedrijke verzamelaars van moderne kunst in Engeland.

De schilderijen van Moss hangen tot 1 januari in de Hiscox Art Projects, een galerie in Oost-Londen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen