Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Angelina Jolie geraakt door mensen in Pakistan

Shownieuws

Angelina Jolie is tijdens haar bezoek aan Pakistan geraakt door de mensen die ze heeft gezien. Jolie bezocht een verwoeste stad en een vluchtelingenkamp.

Angelina Jolie is tijdens haar bezoek aan Pakistan het meest geraakt door de mensen die ze heeft gezien. Als voorbeeld geeft de actrice een jongetje dat doodsbang was voor een naschok, maar dolgelukkig is dat zijn zusje nog leeft. Jolie is goodwill ambassadeur van UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Vrijdag kwam ze terug van een bezoek aan de door de aardbeving verwoeste gebieden in de noordelijke provincie Kasjmir.

Vergezeld door acteur Brad Pitt bezocht de 30-jarige Jolie een verwoeste stad en een kamp met overlevenden. De aardbeving op 8 oktober kostte het leven aan 86 duizend Pakistanen. "Je kijkt tv en denkt te weten hoe het er hier uitziet, maar niemand die thuis zit heeft enig idee hoe het hier werkelijk is", zei Jolie tijdens een persconferentie in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. "Vanuit een helikopter zag ik het ene na het andere verwoeste huis. Werkelijk niets staat meer overeind."

Jolie heeft hulporganisaties opgeroepen het door hen ingezamelde geld zo snel mogelijk om te zetten in hulpgoederen. "De winter komt eraan en ontzettend veel mensen lopen het gevaar te bevriezen", verklaart de actrice.

Jolie, die sinds 2001 goodwill ambassadeur is van de UNHCR, heeft namens de organisatie ongeveer dertig missies ondernomen. Het was de eerste keer dat ze tijdens een reis werd bijgestaan door de 41-jarige Brad Pitt. De Hollywood-sterren hebben tot op heden niet bevestigd een liefdesrelatie te hebben.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen