Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mel Gibson doneert filmset aan Mexico

Shownieuws

De Amerikaanse acteur Mel Gibson doneert na de opnamen voor zijn nieuwe film 'Apocalypto' de set aan de Mexicaanse staat Veracruz.

De Amerikaanse acteur Mel Gibson doneert na de opnamen voor zijn nieuwe film 'Apocalypto' de set aan de Mexicaanse staat Veracruz. De 49-jarige regisseur geeft zes replica's van piramides en enkele inheemse dorpen weg, die speciaal voor de film zijn gebouwd.

Tijdens een ontmoeting met de Mexicaanse president Vicente Fox gaf Gibson vorige maand één miljoen dollar (bijna 850 duizend euro) voor het herstel van de verwoestingen die orkaan Stan aanrichtte in Veracruz.

'Apocalypto' gaat over een ongeveer drieduizend jaar oude beschaving uit Midden-Amerika. In de film wordt een nauwelijks bekend Mayadialect gesproken. De opnamen zijn eerder deze maand van start gegaan. In de zomer van volgend jaar moet de productie in de bioscopen draaien.

Gibsons eigen productiebedrijf Icon financiert de film. Daarom kan Gibson zijn eigen visie de boventoon laten voeren. Eerder deed hij dat bij 'The Passion of the Christ'. De film uit 2003 kostte hem 21 miljoen euro en bracht een half miljard euro op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen