Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chinese editie popblad 'Rolling Stone'

Shownieuws

Popblad 'Rolling Stone' komt met een Chinese editie. Het blad wordt gedrukt in eenvoudige karakters. Over de rol van Chinese censuur zegt de uitgever niets.

Popblad 'Rolling Stone' komt met een Chinese editie. Het magazine, dat sinds de jaren '60 geldt als een van de kronieken van de Amerikaanse populaire cultuur, wordt gedrukt in eenvoudige Chinese karakters. Dat meldt de Volkskrant vrijdag. De inhoud van het muziekblad wordt een mix tussen de Amerikaanse versie en de eigen inbreng van de redactie in de Chinese hoofdstad Beijing.

De One Media Group in Hongkong, die het blad in samenwerking met Wenner Media uit New York uitbrengt, weet nog niet hoe de balans tussen de populaire cultuur in Amerika en die in China en de rest van Azië zich tot elkaar moet verhouden. Een woordvoerder van het bedrijf laat weten in elk geval trouw te blijven aan de geest van het merk.

Over de rol van de Chinese censuur laat de uitgever niets los. De band Rolling Stones trad in 2003 voor het eerst op in China. Vier nummers met titels als 'Brown sugar' en 'Spend the night together' moesten van de speellijst worden geschrapt, voordat toestemming werd verleend voor het concert.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen