Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse documentaires op IDFA

Shownieuws

Voor de filmcompetities van het IDFA zijn zes Nederlandse documentaires geselecteerd. Het festival vindt plaats van 24 november tot en met 4 december.

Zes Nederlandse documentaires zijn geselecteerd voor de filmcompetities van het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA). Tijdens het IDFA worden zeven prijzen uitgereikt in drie competities die het festival bezit.

De Nederlandse documentaires 'Constant, avant le départ', 'Dreaming by numbers', 'How may roads' en 'I never want to be famous' behoren tot de 21 deelnemers in de Joris Ivens Competitie. De hoofdprijs in deze competitie voor lange documentaires is de VPRO Joris Ivens Award, waaraan een geldprijs van 12.500 euro is verbonden.

In de Zilveren Wolf Competitie strijden twintig korte documentaires, die tussen een half uur en een uur duren. De documentaires 'Beyond reasonable doubt' en 'Black gold under Notecka Forest' neem deel aan deze categorie, waarin de geldprijs tienduizend euro bedraagt. De Zilveren Welp, met een geldbedrag van vijfduizend euro, maakt ook onderdeel uit van deze categorie. Hierin strijden documentaires die korter zijn dan een half uur.

Het derde competitie-element van het IDFA is de categorie First Appearance. Hierin dingen twintig debuutfilms uit achttien landen mee naar de First Appearance Award. De winnaar in deze categorie gaat naar huis met 2.500 euro.

Het internationale filmfestival in Amsterdam begint donderdag en duurt tot en met volgende week zondag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen