Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eric Clapton volgend jaar in Ahoy'

Shownieuws

Gitarist en zanger Eric Clapton geeft 1 juni een concert in Ahoy' Rotterdam. Het optreden maakt deel uit van de wereldtournee van de 60-jarige zanger.

Gitarist en zanger Eric Clapton geeft 1 juni een concert in Ahoy' Rotterdam. Het optreden maakt deel uit van de jongste wereldtournee van de 60-jarige zanger. Clapton was vorig jaar voor het laatst in Nederland te zien.

De zanger brak eind jaren '60 door als bluesgitarist in de band 'Cream'. Jimi Hendrix zou toen al zijn spel prijzen. Hij speelde regelmatig Claptons nummers. In tegenstelling tot een aantal van zijn tijdgenoten overleefde Clapton ondanks zijn drugs- en alcoholproblemen de roerige jaren '60 en '70.

Clapton begon een solocarrière, waarbij hij zijn zangkwaliteiten verder ontwikkelde. In 1974 had hij een hit met 'I shot the sheriff' van Bob Marley. In 1992 had hij een comeback met de unplugged-versie van het oude 'Layla' en het nummer 'Tears in Heaven'. Zijn laatste album 'Back home' kwam uit in augustus. Het is de eerste studioplaat van de zanger in vijf jaar tijd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen