Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Matt Dusk gaat samenwerken met Jamie Cullum

Shownieuws

Zanger Matt Dusk gaat samenwerken met Jamie Cullum. "Ik heb Jamie een paar keer ontmoet. Er zijn plannen om binnenkort iets samen op te nemen of op te treden."

(Novum/Peter Schavemaker Tekstproducties) - De Canadese croonerzanger Matt Dusk gaat binnenkort samenwerken met Jamie Cullum. "Ik heb Jamie een paar keer ontmoet. We namen op in dezelfde opnamestudio, en het klikte meteen", legt Dusk uit aan Novum Nieuws. "We hebben urenlang over jazzmuziek gesproken en er zijn plannen om binnenkort iets samen op te nemen of op te treden."

De 25-jarige zanger, die in Amerika en Canada al een grote ster is, bracht onlangs zijn debuutalbum 'Two shots' ook in Nederland uit. De eerste single ' Two shots of happy, one shot of sad', werd een bescheiden hit, maar werd veel gedraaid op de Nederlandse radiostations.

De eerste single van Dusk werd een aantal jaren geleden geschreven door Bono en The Edge van U2 als verjaardagscadeau voor Frank Sinatra. Vlak voor het uitbrengen overleed Sinatra. U2 nam het nummer ooit zelf op als tweede track op de cd-single 'If God will send his angels'. Dusk wilde het nummer graag opnemen als themasong voor de Canadese realityshow 'Casino', waarin hij ook een rol vertolkt. Bono heeft zijn goedkeuring hiervoor gegeven.

Sinatra en U2 hebben een belangrijke rol gespeeld in de muzikale ontwikkeling van Dusk. "Ik ben opgegroeid met U2 en tegelijkertijd hoorde ik Frank Sinatra voor het eerst in de film 'Who framed Roger Rabbit als het zingende zwaard", vertelt hij. "Eerst wist ik niet wie Sinatra was, maar van een vriend kreeg ik een cd waarop 'Witchcraft' stond. Ik was meteen verkocht."

Dusk wordt in verschillende artikelen in kranten en tijdschriften vaak vergeleken met Sinatra. Vervelend vindt hij dat niet. "Dat is juist een eer, Sinatra is volgens mij dé beste zanger van de vorige eeuw. Het is beter dan dat ze mijn plaat shit vinden."

Naast Sinatra songs is ook een cover van het Beatles-nummer 'Please please me' te vinden op het album. Dit nummer verscheen onlangs als tweede single. "Ik ben een enorme fan van The Beatles, dus vond ik dat er ook een track van hen op moest komen", legt Dusk uit. "Het nummer is origineel een soort jaren ' 50-ballade, en past precies bij de andere tracks. Het leuke is dat mensen tijdens concerten het in eerste instantie niet herkennen, pas na de eerste woorden hoor je 'wauw'."

De zanger heeft zelfs een reactie gekregen op zijn versie van ex-Beatle Paul McCartney. "Paul McCartney heeft het gehoord en stuurde mij daarna een paar andere liedjes die ik mocht opnemen", vertelt Dusk enthousiast. "Dat was helemaal geweldig."

Matt Dusk treedt op 30 november samen met Katie Melua én het Metropole Orkest op in de Theaterfabriek in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen