Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Michael Jackson moet zijn excuses aanbieden'

Shownieuws

Michael Jackson moet zijn excuses aanbieden voor de antisemitische uitlatingen die hij zou hebben gedaan. Dat vindt een Amerikaans-joodse belangenverenging.

Michael Jackson moet zijn excuses aanbieden voor de antisemitische uitlatingen die de popster zou hebben gedaan. Dat vindt de Anti-Defamation League (ADL), een Amerikaans-joodse belangenverenging.

De ADL kwam in actie nadat de Amerikaanse televisiezender ABC dinsdag delen van een boodschap liet horen, die Jackson in 2003 op het antwoordapparaat van zijn toenmalige adviseur Dieter Wiesner zou hebben achtergelaten. Daarin beklaagt Jackson zich onder meer over 'joodse bloedzuigers' die hem het leven onmogelijk zouden maken. Jackson heeft nog niet gereageerd op de op ABC uitgezonden geluidsfragmenten.

De zender heeft de berichten gekregen van Wiesner, die inmiddels is verwikkeld in een zakelijk verschil met Jackson en miljoenen van 'Wacko Jacko' eist. De advocaat van Wiesner, Howard King, zei dat het geluidsbandje aan de media is doorgespeeld om te voorkomen dat Jackson 'sympathiek overkomt in de rechtszaal'. Jackson woont sinds hij in juni werd vrijgesproken van seksueel misbruik van een minderjarige jongen in de Golfstaat Bahrein.

Het is niet voor het eerst dat Jackson wordt beschuldigd van antisemitisme. Volgens ADL-voorzitter Abraham Foxman geeft Jackson 'de joden de schuld van alles wat fout gaat in zijn leven.'

De meeste ophef veroorzaakte in 1995 de originele tekst van het nummer 'They don't care about us', waarin Jackson onder meer 'Jew me, sue me, everybody do me, kick me, kike me" zingt. (Vrij vertaald: jood me, procedeer tegen me, trap me, smous me.) Na protesten van joodse belangengroepen veranderde Jackson de tekst van het nummer en bood hij excuses aan voor het 'onbedoeld grievende karakter' van de lyrics.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen