Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bob Geldof ontvangt vredesprijs

Shownieuws

Bob Geldof ontvangt donderdag een vredesprijs, de zogeheten Man for Peace award, in de Italiaanse hoofdstad Rome uit handen van de burgemeester van de stad.

Bob Geldof ontvangt donderdag een vredesprijs, de Man for Peace award, in de Italiaanse hoofdstad Rome. De burgemeester van de Italiaanse hoofdstad overhandigt de prijs aan de organisator van de Live8-concerten. De awardceremonie gaat vooraf aan de ontmoeting tussen Nobelprijswinnaars voor de vrede, die ieder jaar in Rome plaatsvindt.

Geldof organiseerde in 1985 voor het eerst Live Aid, een aantal benefietconcerten in meerdere plaatsen tegelijk. Met deze concerten haalde hij geld op ten behoeve van de hongersnood in Ethiopië. In juli voerde Geldof druk uit op de G8-landen met weer een aantal concerten, nu onder de naam Live8. Hij wil dat de leiders de gegeven hulpverlening aan ontwikkelingslanden verdubbelen, de schulden kwijtschelden en oneerlijke handelsrestricties opheffen.

Behalve Bob Geldof ontvangt de Italiaanse acteur Roberto Benigni een Man of Peace Award. Benigni won een Oscar voor zijn rol in de Italiaanse film 'La vita è bella'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen