Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vriend Benny Neyman heeft 'uniek talent'

Shownieuws

Benny Neyman heeft na 21 jaar een 'uniek talent' ontdekt bij zijn vriend Hans. De nieuwe theatershow 'Van de bovenste plank' is door zijn vriend geschreven.

Benny Neyman heeft na 21 jaar een 'uniek talent' ontdekt bij zijn vriend Hans van Barneveld, die zijn nieuwe theatershow heeft geschreven. "Als ik het mag zeggen: hij is werkelijk een uniek talent", vertelt Benny aan Novum Nieuws. "Het is een schande dat ik zijn schrijftalent niet eerder heb ontdekt."

Het 21e theaterprogramma van Neyman, 'Van de bovenste plank', is een samensmelting van materiaal uit het hele repertoire. Van Barneveld heeft het programma samengesteld, zegt Benny. "Volgens Hans wordt het programma dé delicatesse voor fijnproevers van het Neyman-repertoire."

De 54-jarige Neyman, geboren in Maastricht, begon zijn carrière in 1975. Vijf jaar later scoorde hij zijn eerste hit met 'Ik weet niet hoe'. Het nummer 'Waarom fluister ik je naam nog' uit 1985 wordt gezien als zijn grootste hit.

De eerste theatertournee van de zanger begon eveneens in 1985. Sindsdien heeft Neyman 25 albums uitgebracht en ontving hij negen gouden platen en een platina plaat. In 1996 werd hij onderscheiden met een Gouden Harp. Zijn laatste album 'Trök nao Blouwdörrep' verscheen vorig jaar. Dit was het eerste album van de zanger dat is gezongen in het Limburgs dialect.

De nieuwe theatershow van Neyman gaat volgende week woensdag in première in Dronten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen