Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Familiefilm 'Lepel' wint prijs op Indiaas festival

Shownieuws

De familiefilm 'Lepel' heeft op het Golden Elephant International Children's Film Festival in India een eervolle vermelding gekregen voor beste film.

De Nederlandse familiefilm 'Lepel' heeft op een kinderfilmfestival in India een eervolle vermelding gekregen voor beste film. Dat maakt Lemming Film woensdag bekend. De vakjury van het Golden Elephant International Children's Film Festival kende de onderscheiding toe. 'Lepel' is een film van de in september overleden regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen.

Het is niet de eerste keer dat de film op een festival wordt onderscheiden. Eerder ontving de productie het Gouden Kalf voor beste production design 2005 en de 'Film & Kino Children's Film Awards 2005' op het Children's Film Festival Kristiansand in Noorwegen. Ook won 'Lepel' de 'Script Writing Awards 2005' op het Goldener Spatz Kinder Filmfestival in Duitsland.

De film vertelt het verhaal van het 9-jarige jongetje Lepel - gespeeld door Joep Truien - die ontsnapt aan zijn gemene oma, een rol van Loes Luca. Hij verstopt zich in een warenhuis en gaat op zoek naar nieuwe ouders. Ook Carice van Houten en Barry Atsma zijn in de film te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen