Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Angelina Jolie en Brad Pitt naar Pakistan

Shownieuws

Angelina Jolie en Brad Pitt gaan naar Pakistan om slachtoffers van de aardbeving in dat land te bezoeken. Jolie is goodwill ambassadeur van UNHCR.

Hollywood-sterren Angelina Jolie en Brad Pitt gaan naar Pakistan om slachtoffers van de aardbeving in dat land te bezoeken. Jolie is goodwill ambassadeur van UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. De actrice zei dinsdag na een bezoek aan het hoofdkantoor van de vluchtelingenorganisatie binnen enkele dagen met Pitt richting Pakistan te vertrekken.

Angelina Jolie heeft namens de organisatie ruim twintig landen bezocht. Volgens een woordvoerder van de vluchtelingenorganisatie neemt Jolie haar werk serieus. "Het werk als goodwill ambassadeur betekent heel veel voor Jolie, maar ook voor ons. Ze is een fantastische ambassadeur die mensen kan helpen begrijpen dat een leven als vluchteling heel moeilijk is."

Op 8 oktober werd Pakistan getroffen door een aardbeving, die ruim 73 duizend mensen het leven kostte. UNHCR heeft vluchtelingenkampen in het land opgezet om de mensen die hun huizen zijn kwijtgeraakt onderdak te bieden. Jolie en Pitt bezoeken de vluchtelingenkampen in de noordelijke provincie Kasjmir.

Het is de eerste keer dat Jolie tijdens een van haar reizen als goodwill ambassadeur wordt vergezeld door Brad Pitt. Het duo ontkent noch bevestigt een liefdesrelatie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen