Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gary Glitter hangt doodstraf boven het hoofd

Shownieuws

Glamrocker Gary Glitter hangt de doodstraf of een zware gevangenisstraf boven het hoofd als hij wordt veroordeeld voor kinderverkrachting.

Glamrocker Gary Glitter hangt de doodstraf of een lange gevangenisstraf boven het hoofd als hij wordt veroordeeld voor kinderverkrachting. Volgens de Engelse krant The Times wordt Glitter door de Vietnamese politie verdacht van verkrachting van een 12-jarig meisje, waarop in dat land de doodstraf staat.

Het meisje heeft volgens de krant verteld dat ze het bed heeft gedeeld met de glamrocker in ruil voor iets meer dan vijf Engelse pond (ongeveer acht euro). De politie zou stellen dat dit onder kinderverkrachting valt in de Vietnamese wet.

Gary Glitter, die in het Vietnamese Vung Tau woont, werd zaterdag gearresteerd toen hij probeerde te vluchten naar Thailand, nadat de politie een onderzoek naar Glitter was gestart. De 61-jarige Britse Glitter, wiens echte naam Paul Francis Gadd is, werd gezocht omdat hij zich onzedelijk zou hebben gedragen met een minderjarige. Ook zou hij samenleven met minderjarige meisjes.

Glitter ontkent het misbruik van het meisje en verklaarde tegenover de politie dat hij de meisjes die bij hem woonden alleen Engelse les gaf. Ook zegt de glamrocker niet geweten te hebben dat de meisjes minderjarig waren. "Toen ik de meisjes ontmoette, vertelden ze dat ze ouder dan 20 waren."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen