Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dansmarathon verwacht 'enorme belangstelling'

Shownieuws

Organisatie vd Nationale Dansmarathon, wordt gehouden ten bate van Ronald McDonald Kinderfonds (13-11), verwacht veel deelnemers.

De organisatie van de Nationale Dansmarathon, die wordt gehouden ten bate van het Ronald McDonald Kinderfonds, verwacht 13 november veel deelnemers. De reden hiervoor is het succes van het televisieprogramma 'Dancing with the stars'. De benefietmarathon vindt plaats ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging van Dansleraren (NVD).

Het symbolische startsein van de marathon is vorig jaar gegeven. Toen danste actrice en pedagoge Gerda Havertong de quickstep met Peter Bosveld, de Nederlands kampioen 'Professional Ballroom' dansen. Bosveld heeft ook meegedaan aan 'Dancing with the stars'.

Dansleraar en juryvoorzitter van 'Dancing with the stars' Cor van de Stroet zegt dat dansscholen 'helemaal in' zijn. Volgens hem is de dansleraar van tegenwoordig ook entertainer "Niet alleen het echte leren staat op de voorgrond, maar ook de gezelligheid en het bewegen." Van de Stroet hoopt dat de Nationale Dansmarathon profiteert van het succes van de tv-show.

Het Ronald McDonald Kinderfonds werd in 1974 opgericht en zet zich in om ouders bij hun zieke kind te laten logeren. De eerste Nederlandse vestiging is in 1985 geopend in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen