Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Abba-zangeres opnieuw gestalkt door Nederlander

Shownieuws

Voormalig Abba-zangeres Agnetha Fältskog wordt opnieuw lastiggevallen door de 39-jarige Nederlandse fan Gert van der Graaf, meldt de Zweedse krant Expressen.

Voormalig Abba-zangeres Agnetha Fältskog wordt opnieuw lastiggevallen door de 39-jarige Nederlandse fan Gert van der Graaf. Dat meldt de Zweedse krant Expressen maandag. De man werd dit weekeinde opgemerkt bij de villa van Fältskog in Stockholm. Zijn Peugeot met Nederlands kenteken werd gesignaleerd op het landgoed van Agnetha.

Van der Graaf achtervolgde de zangeres eerder in de jaren '90. Het tweetal kreeg destijds zelfs een relatie. Nadat Agnetha de relatie na twee jaar verbrak, bleef Van der Graaf contact met haar zoeken door brieven te sturen en telefoontjes te plegen. Ook deed hij een poging tot inbraak in haar woning. De zangeres schakelde daarop de politie in. Van der Graaf werd uitgewezen uit Zweden en kreeg in 2000 een bezoekverbod van twee jaar voor het Scandinavische land.

De uit het Drentse Steenwijksmoer afkomstige stalker werd in 2003 voor de tweede keer in Zweden gearresteerd wegens het lastigvallen van de voormalige zangeres van Abba. Aan Expressen vertelde hij destijds dat hij 'haar niet kon vergeten' en ervan overtuigd was dat ook Agnetha 'opnieuw een relatie' met hem wilde aangaan. In datzelfde jaar zou hij in Zweden op zoek zijn geweest naar een huis.

De 55-jarige zangeres laat aan de krant weten het psychisch 'erg moeilijk' te hebben met het opnieuw opduiken van haar stalker.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen