Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Musical 'Annie' in première

Shownieuws

De musical 'Annie' beleefde zondag zijn galapremière in de Tilburgse Schouwburg. Edwin Rutten en Loeki Knol spelen de hoofdrollen.

De musical 'Annie' beleefde zondag zijn galapremière in de Tilburgse Schouwburg. In aanwezigheid van Liesbeth List, Sandra Reemer en Willibrord Frequin werd het stuk over het Amerikaanse weesmeisje ontvangen met een staande ovatie. Ook musicalsterren Joke de Kruijf, Tony Neef en Linda Wagemakers woonden de voorstelling bij.

Toen de spelers na de show door producenten Albert Verlinde en Roel Vente werden beloond met bloemen, werd hond Sandy niet over het hoofd gezien. Het beest kreeg een groot bot met een rood strikje eromheen.

Edwin Rutten vertolkt in de musical de rol van miljardair Oliver 'Daddy' Warbuck. Rutten, die grote bekendheid kreeg als 'Ome Willem', maakte zijn musicaldebuut met de rol van norse industrieel, die valt voor de charmes van het brutale weesmeisje. Loeki Knol speelt de rol van Miss Hannigan, een aan alcohol verslaafde en verbitterde vrouw die het weeshuis leidt waar Annie woont.

De jonge actrice Robin Virginie zette zondag de rol van Annie neer. Zij werd bijgestaan door de weesmeisjes 'De gezellige donders' uit Rotterdam. Tijdens de reis van de musical door Nederland wordt de rol van Annie per regio door een ander meisje gespeeld. Dit geldt ook voor de meisjes uit het weeshuis. De Arbeidsinspectie staat niet toe dat jonge acteurs meer dan twaalf keer per jaar een voorstelling spelen.

Het verhaal van het roodharige weesmeisje dat haar ouders zoekt, dat eerder verscheen in de vorm van een stripverhaal, was in 1977 in New York voor het eerst als musical te zien. Vijf jaar later werd 'Annie' verfilmd.

Het stuk is tot april volgend jaar in de Nederlandse theaters te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen