Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kate Bush populair onder muzikanten

Shownieuws

Veel muzikanten zijn fan van Kate Bush. Neem nu Coldplay, deze band meldt dat 'Speed Of Sound' geïnspireerd is door een Bush-song.

Veel muzikanten zijn fan van Kate Bush. Zo geeft Coldplay toe dat het nummer 'Speed of sound' geïnspireerd is op Bush' hit 'Running op that hill' uit 1985 en noemt voormalig Sex Pistol John Lydon haar 'superorigineel'. Ook rapper Tricky is onder de indruk van de Britse zangeres. Hij vergelijkt haar 'qua genialiteit' met The Beatles.

Kate Bush maakte in 1978 haar debuut met het nummer 'Wuthering heights' dat gebaseerd is op het gelijknamige boek van Emily Brontë. Het stond vier weken op één in de Britse hitlijsten. Andere hits van Bush zijn 'Cloudbusting' en 'Don't give up', een duet met Peter Gabriel. Zangeressen als Tori Amos, Björk en Sinead O'Connor hebben er nooit een geheim van gemaakt beïnvloed te zijn door de muziek van Kate.

Het laatste album van de 47-jarige zangeres kwam uit in 1993, maar eind augustus werd bekend dat er na twaalf jaar weer een cd op komst is, het dubbelalbum 'Aerial'. Maandag wordt de eerste single 'King of the mountain' uitgebracht. Het album ligt vanaf 7 november in de winkel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen