Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Financiering 'Blind' rond

Shownieuws

De financiering van de speelfilm 'Blind' is rond. Volgens producent Goedings is het budget van 3,1 miljoen euro gehaald en beginnen de opnamen volgende maand.

De financiering van de speelfilm 'Blind' is rond. Volgens producent Petra Goedings is het budget van 3,1 miljoen euro gehaald en beginnen de opnamen volgende maand. 'Blind' is het regiedebuut van Tamar van den Dop. Ook het script is van haar hand. 'Blind' wordt opgenomen in België en Bulgarije.

De film speelt zich af in het begin van de twintigste eeuw en vertelt het verhaal van een vrouw en een jongen die worstelen met hun fysieke en mentale handicaps. Halina Reijn speelt de albino Marie. Zij deelt, net als de blinde Ruben (rol van de Belg Joren Seldeslachts), een grote liefde voor boeken en verhalen.

Van den Dop zegt met de film een mix te willen maken van twee verschillende stijlen: het Nederlandse kostuumdrama en het meer vernieuwende en tijdloze van films als 'Moulin rouge' en 'Romeo & Juliet'.

Tamar van den Dop regisseerde eerder onder meer de korte films 'Lot' en 'Schat'. Als actrice was zij te zien in films als 'Karakter' en 'Missing link'. Naar verwachting gaat 'Blind' in januari 2007 in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen