Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Recordopbrengst Potter in Verenigde Staten

Shownieuws

Harry Potter blijft records breken. De vierde film met de tovenaarsleerling was in zijn eerste bioscoopweekeinde in de VS goed voor 101,4 miljoen dollar.

Harry Potter blijft records breken. De vierde film met de tovenaarsleerling was in zijn eerste bioscoopweekeinde in de Verenigde Staten goed voor 101,4 miljoen dollar (ruim 86 miljoen euro). 'Harry Potter and the goblet of fire' behaalde daarmee een hogere opbrengst dan zijn voorgangers in hun eerste weekeinde deden.

Op de tweede plek van de lijst met bestbezochte films staat 'Walk the line', een biografie over Johnny Cash. De film bracht 22,4 miljoen dollar (ruim negentien miljoen euro) in het laatje. De film vertelt de beginjaren van de muziekcarrière van Cash, gespeeld door Joacquin Phoenix. Reese Witherspoon vertolkt de rol van June Carter, de vriendin van Cash.

Nummer één van vorig weekeinde, 'Chicken little', is met een opbrengst van 14,8 miljoen dollar (ruim 12,5 miljoen euro) gezakt naar de derde plaats. De vierde plek in de box office wordt ingenomen door 'Derailed', een thriller met in de hoofdrol Jennifer Aniston.

'Harry Potter and the goblet of fire' draait vanaf woensdag in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen