Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'De griezelbus' toert door het land

Shownieuws

Acteurs van de film 'De griezelbus', gebaseerd op de gelijknamige boeken van Paul van Loon, gaan vanaf 29 november per griezelbus langs bioscopen in het land.

De hoofdrolspelers van de film 'De griezelbus', gebaseerd op de gelijknamige boeken van Paul van Loon gaan vanaf 29 november per griezelbus langs verschillende bioscopen in het land. De cast bestaat uit Angela Schijf, Lisa Smit en Serge Price. Regisseur Pieter Kuijpers, scenarist Burny Bos en schrijver Paul van Loon zijn ook aanwezig bij de toer.

De deelnemende bioscopen stellen, speciaal voor kinderen, een programma samen. Zo wordt de best geklede griezel gekozen, schrijver Paul van Loon gaat voorlezen uit 'Griezelboek 6' en aansluitend wordt de film vertoond. Elk programma wordt afgesloten met het nummer 'Griezeltje' dat ook in de film te horen is.

De film gaat over de 11-jarige Onnoval die op school een buitenbeentje is. Onnoval schrijft 'De griezelbus', een verhaal waarin een schoolreisje met de klas een nachtmerrie wordt. Ferluci ontfutselt hem het verhaal om het werkelijkheid te laten worden. Onnoval probeert hem tegen te houden, maar tevergeefs. Zijn verzonnen verhaal wordt op de dag van het schoolreisje werkelijkheid.

De 'Griezelbus'-toer reist tot en met 10 december door het land. De landelijke première van de film is op 7 december in Zeist.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen