Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dood Bram Vermeulen aanleiding voor nieuw lied

Shownieuws

De Vlaamse zanger Johan Verminnen heeft het nummer 'De tijd' van zijn cd 'Hartklop' geschreven naar aanleiding van het overlijden van Bram Vermeulen in 2004.

De Vlaamse zanger Johan Verminnen heeft het nummer 'De tijd' van zijn nieuwe cd 'Hartklop' geschreven naar aanleiding van het overlijden van theaterman Bram Vermeulen in 2004. "Ik hoorde het nieuws van zijn overlijden net op het moment dat ik het graf van Georges Brassens in Zuid-Frankrijk ging bezoeken. In de trein heb ik dezelfde dag het nummer geschreven", legt Verminnen uit aan Novum Nieuws. "Nu praten we met elkaar, maar morgen ben je er misschien niet meer. Daar gaat het lied over."

Naast het nummer 'De tijd' bevat het nieuwe album nog vijf nieuw geschreven stukken en dertien oude hits, opnieuw opgenomen in een akoestisch jasje. De 54-jarige Verminnen wilde al jaren eens 'terug naar de basis'. "Ik wilde eigenlijk altijd eens mijn liedjes akoestisch opnemen", vertelt hij. "Even helemaal weg van de elektrische gitaren. Alleen met piano, accordeon en akoestische gitaar. Zo klinkt het in mijn theatershow ook."

Zijn theatershow, met dezelfde titel als zijn nieuwe cd en gratis bijgesloten dvd, zit volgens eigen zeggen boordevol nostalgie. In zijn theatershow blikt de zanger terug naar dingen die hij vroeger heeft meegemaakt, waaronder de ontmoeting met zijn idool Ramses Shaffy. "Ik speelde eens in zijn voorprogramma. Hij kwam deze avond drie kwartier te laat en toen hij op het podium stond was hij al zijn teksten vergeten. De directeur van het theater riep: Ik sleur hem van het podium af en jij krijgt de gage van Ramses, maar dat wilde ik niet", vertelt Verminnen vol overgave. "Ik ben naar de pianist Louis van Dijk gegaan. Heb hem het lied 'Sammy' laten inzetten en heb hem aan z'n arm opnieuw het podium opgetrokken."

Verminnen heeft in België al ruim 35 jaar een vergelijkbare status als bijvoorbeeld Boudewijn de Groot in Nederland. Één van zijn grootste hits in België, het lied 'Laat me nu toch niet alleen', werd in Nederland een top tien-hit voor de Vlaamse popgroep Clouseau. De zanger is echter niet teleurgesteld dat het hém nooit gelukt is met dit lied in Nederland. "Nee dat doet zeker geen pijn. Ik heb 31 jaar geleden een enorme hit hiermee gescoord in Vlaanderen en het voelt als een eer dat Clouseau dit nummer opnieuw heeft opgenomen", vertelt hij. "Het kan mij niet schelen dat ik geen grote doorbraak heb gekend in Nederland. Ik ben al blij dat ik mag spelen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen