Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Yvonne Keeley aan de slag als trouwambtenaar

Shownieuws

Zangeres en presentatrice Yvonne Keeley, de zus van Patricia Paay, is door de gemeente Schiedam gevraagd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.

Zangeres en presentatrice Yvonne Keeley, de zus van Patricia Paay, is door de gemeente Schiedam gevraagd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Onlangs is zij officieel door de rechtbank van Rotterdam beëdigd. Inmiddels heeft ze enkele huwelijken voltrokken. Yvonne treedt hiermee in de voetsporen van Imca Marina, die haar zangcarrière sinds vier jaar met dezelfde functie combineert in Groningen.

Naast haar werkzaamheden als presentatrice voor de Rotterdamse regionale zender 'RNN 7' was Yvonne toe aan een nieuwe uitdaging. "Ik heb het altijd al in mijn hoofd gehad om dit eens te gaan doen. Na een gesprek vorig jaar november met de Schiedamse burgemeester Reinier Scheeres is het balletje gaan rollen", legt Yvonne uit aan Novum Nieuws. "Het leukste aan het zijn van trouwambtenaar is dat je altijd te maken hebt met blije mensen."

Keeley vindt het 'bijzonder leuk' dat Schiedam haar heeft gevraagd en niet Rotterdam. "Ik ben precies op de grens van deze twee steden geboren en ik heb veel tijd doorgebracht in Schiedam. Ook mijn middelbare school stond in Schiedam", verklaart Yvonne. "Bovendien is Schiedam een historische stad met geweldig bewaard gebleven architectuur en prachtige trouwlocaties."

Keeley scoorde in 1977 samen met de Britse zanger Scott Fitzgerald een Europese nummer één-hit met de single 'If I had words'. Samen met haar zus Patricia Paay startte ze in 1983 The Star Sisters. Het nummer, 'Stars On 45 proudly presents', stoomde in juni dat jaar door naar de eerste plaats van de hitparade. Keeley is zeven jaar te horen geweest als presentatrice bij de regionale radiozender Radio Rijnmond.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen