Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bananarama wil af van vooroordelen

Shownieuws

Met de single 'Move in my direction' hoopt het Britse damesduo Bananarama terug te keren in de Nederlandse hitlijsten. Het nummer staat op de nieuwe cd 'Drama'.

Met de single 'Move in my direction' hoopt het Britse damesduo Bananarama terug te keren in de Nederlandse hitlijsten. Het nummer staat op het nieuwe album 'Drama', dat op 14 november in Engeland wordt uitgebracht. Met de nieuwe plaats willen Keren Woodward en Sarah Dallin alle vooroordelen over Bananarama uit de weg ruimen.

De band vecht tegen het idee 'gemaakt' te zijn. "'Wanneer komen jullie met eigen materiaal' is een vraag die ik veel heb gehoord", zegt Sarah Dallin tegen Novum Nieuws. "Mensen weten niet dat we altijd alles zelf hebben gedaan. We schrijven onze eigen teksten en maken onze eigen muziek."

Woodward, Dallin en Siobhan Fahey vormden de groep in 1981. "We gingen boven de studio van The Sex Pistols wonen en daar is het allemaal begonnen", vertelt de 44-jarige Keren. De band scoorde internationaal onder meer hits met de nummers 'Robert de Niro's waiting', 'Venus', 'Love in the first degree' en 'Help'.

Fahey verliet de band in 1987. Haar plek werd ingenomen door Jacquie O'Sullivan, totdat ze in 1991 besloot uit de band te stappen. Woodward en Dallin gingen in 1993 als duo verder en vieren volgend jaar het 25-jarig bestaan van Bananarama. "In de jaren '90 hebben we het rustig aan gedaan, maar we zijn nooit helemaal gestopt", verklaart de 43-jarige Sarah. "Ik heb een kind gekregen, Keren ook en we wilden wat tijd met ze doorbrengen. Maar we zijn nooit opgehouden met het schrijven van nummer en toeren."

Keren vertelt de laatste jaren veel klachten te horen over 'te veel gemaakte muziek en bands'. "Ze vroegen dan aan mij wanneer wij weer eens iets gingen uitbrengen, omdat wat wij maakten tenminste leuk en echt was", vertelt Keren. "Er is dus een markt voor onze muziek. We konden dit album maken en uitbrengen toen we een platendeal kregen."

Woodward benadrukt dat het uitbrengen van een nieuw album niets te doen heeft met het verdienen van veel geld. 'We doen het niet voor het geld, de roem of bekendheid. Het gaat er alleen om dat we iets doen wat we leuk vinden", zegt Keren. "Ik ben nog niet oud genoeg om met pensioen te gaan en het 'Bananarama-ding' moest gewoon nog verder."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen