Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eric van Sauers wint Neerlands Hoop

Shownieuws

Cabaretier Eric van Sauers heeft maandag de cabaretprijs Neerlands Hoop gewonnen. De prijs is bestemd voor een cabaretier met een opvallend programma.

Cabaretier Eric van Sauers heeft maandag de cabaretprijs Neerlands Hoop gewonnen. De prijs is bestemd voor een cabaretier met een opvallend programma of een opvallende ontwikkeling. Sauers kreeg de prijs voor zijn programma 'Eric van Sauers liegt'. De Poelifinario, een door Toon Hermans bedachte fictieve tropische vogelsoort, ging naar Kommil Foo. Het programma 'Spaak' werd daarmee bekroond als het beste cabaretierprogramma van het seizoen.

De jury prijst het programma van Sauers, omdat het is gemaakt in een 'fascinerende vervreemdende vorm, waardoor je je als toeschouwer soms nauwelijks raad weet met die lieve man die de vreselijkste dingen zegt en van wie je weet dat hij liegt'. Sauers laat met de winst van de prijs medegenomineerde Kees Torn achter zich.

Van de winnaars wordt een foto gemaakt, die in de 'Fotoportrettengalerij cabaretiers' in de Kleine Komedie in Amsterdam komt te hangen. De Neerlands Hoop en de Poelofinario worden sinds 2003 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties. De winnaars werden bekendgemaakt tijdens de uitzending van het Vara-programma 'De wereld draait door'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen