Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Batman begins' door filmfans gekozen tot beste film

Shownieuws

'Batman begins' is door lezers van Total Film gekozen tot beste film van het jaar. Meer dan 15.000 filmfans brachten hun stem uit.

'Batman begins', waarin Christian Bale de superheld speelt, is door lezers van het Britse filmmagazine Total Film gekozen tot beste film van dit jaar. Volgens de hoofdredacteur van het blad gingen de meeste stemmen naar deze productie, omdat het een 'intelligente en grappige herontdekking is van een iconisch figuur gecombineerd met geweldig acteerwerk'. Meer dan vijftienduizend filmfans brachten hun stem uit.

De prijs voor grootste filmschurk ging naar de Schotse acteur Ian McDiarmis voor zijn rol in 'Stars Wars episode III: revenge of the sith'. Hij treedt daarmee in de voetsporen van George Bush. De Amerikaanse president won vorig jaar de eerste prijs in dezelfde categorie voor zijn aandeel in de documentaire 'Fahrenheit 9/11' van Michael Moore.

Mickey Rourke won met 'Sin city' de trofee voor personage van het jaar. Ook 'War of the worlds' van Steven Spielberg werd niet over het hoofd gezien. De 11-jarige actrice Dakota Flemming, die de dochter van Tom Cruise speelt, is gekozen tot beste kindacteur. De eekhoorntjes in 'Charlie and the chocolate factory' werden beloond met de prijs voor beste dieren in een film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen