Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Russell Crowe veroordeeld tot boete

Shownieuws

Russell Crowe is vrijdag veroordeeld voor het gooien van een telefoon naar een receptiemedewerker van een hotel in New York.

Russell Crowe is vrijdag veroordeeld voor het gooien van een telefoon naar een receptiemedewerker van een hotel in New York. De acteur bekende schuld in de rechtbank in Manhattan. Crowe moet een boete van 160 dollar (ruim 130 euro) betalen en kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd met een proeftijd van een jaar.

De 41-jarige Crowe werd in juni gearresteerd nadat hij uit woede een telefoon naar de hotelmedewerker gooide. Hij was kwaad omdat het de medewerker niet gelukt was de acteur telefonisch door te verbinden met zijn vrouw in Australië. De actie leverde de Gladiator-acteur de bijnaam 'Jerkus Maximus' op.

In augustus bood Crowe publiekelijk zijn excuses aan voor het incident in het televisieprogramma 'Late show with David Letterman'. "Dit was mogelijk de meest schaamtevolle situatie waarin ik ooit ben terechtgekomen en ik heb een aantal behoorlijk domme dingen gedaan", zei de acteur in het programma.

Russell Crowe won tweemaal een Oscar, voor rollen in 'Gladiator' en 'A beautiful mind'. De laatste film waar Crowe een hoofdrol in speelde, 'Cinderella man', werd naar aanleiding van het telefoonincident geboycot door een deel van het Amerikaanse bioscooppubliek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen