Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zesde Harry Potter in de winkels

Shownieuws

'Harry Potter en de halfbloedprins' is vrijdag om 24.00 uur in de verkoop gegaan. Boekhandels door het hele land openden hiervoor speciaal hun deuren.

De Nederlandse vertaling van het zesde Harry Potter-boek is vrijdagnacht om 24.00 uur in de verkoop gegaan. Boekhandels in het hele land openden speciaal hun deuren voor 'Harry Potter en de halfbloedprins'. De verkoop van het boek over de tovenaarsleerling werd luister bijgezet door verschillende evenementen. Zo organiseerde de Amsterdamse boekhandel Scheltema een 'magisch feest voor kinderen', waarbij meerdere tovercursussen gevolgd konden worden.

Ook in het Spoorwegmuseum in Utrecht konden kinderen op een speciale manier kennis maken met het nieuwste Harry Potter-boek. De Zweinstein Express, de trein waarmee de tovenaarsleerling naar school reist, kwam om 22.30 uur aan in het museum en gaf hiermee het startsein voor een Harry Potter-feest.

De originele Engelse versie van 'Harry Potter en de halfbloedprins' brak in de Verenigde Staten een record. Daar werden in de eerste 24 uur na de release 6,9 miljoen exemplaren verkocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen