Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anastacia geeft eerste zet domino-record

Shownieuws

De Amerikaanse zangeres Anastacia heeft het eerste zetje gegeven naar een nieuw domino-record. Tijdens Domino Day gingen ruim vier miljoen dominostenen om.

De Amerikaanse zangeres Anastacia heeft vrijdagavond het eerste zetje gegeven naar een nieuw domino-record. Tijdens Domino Day in het Frisio Expo Centre in Leeuwarden gingen ruim vier miljoen dominostenen om. Daarmee werd het oude wereldrecord van ruim 3,9 miljoen stenen verbroken. Het evenement werd live op televisie uitgezonden in elf landen. In Nederland keken 2,4 miljoen mensen naar het evenement. Naast Anastacia verzorgde ook de Noorse band A-ha een optreden.

Het thema van het domino-spektakel was 'Theater van de eeuwigdurende verhalen'. Met de dominostenen werden onder meer de verhalen van Robin Hood, Pinokkio en Faust verteld. Een team van bijna negentig mensen is weken bezig geweest om de stenen neer te zetten.

De recordpoging was al de hele week in het nieuws. Maandag werd op verzoek van de organisatie een mus doodgeschoten, nadat deze 25 duizend dominostenen had omgegooid. Dat leidde tot verontwaardigde reacties van onder meer de Dierenbescherming.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen