Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Seriemoordenaar' verslaat Zorro in box-office

Shownieuws

'The legend of Zorro' bracht dit weekeinde twee keer zo weinig op als de horrorfilm 'Saw II'. De laatste was goed voor een opbrengst van ruim 25 miljoen euro.

' The legend of Zorro' is dit Halloween-weekeinde tweede geworden in de Amerikaanse box-office. De film, met Antonio Banderas en Catherine Zeta-Jones, bracht de helft minder op dan de bloederige horrorfilm 'Saw II'. Deze opvolger van de succesvolle lowbudgetfilm 'Saw' staat met een opbrengst van ruim 25 miljoen euro bovenaan de lijst van best bezochte films. 'Zorro' moest het dus doen met een tweede plaats.Op drie staat 'Prime', een romantische komedie met Meryl Streep. Alle films zijn nieuw in de lijst.

Een woordvoerder van de filmstudio die verantwoordelijk is voor 'Saw II', verklaart het succes middels twee factoren: Halloween en het recent uitbrengen van het eerste deel op dvd. "Door de dvd hebben meer mensen de film ontdekt. Daardoor barst het gesprek weer los en kijkt men uit naar het volgende deel," zegt hij. In 'Saw II' raakt de hoofdpersoon, een rol van voormalig 'New kids on the block'-zanger Donnie Wahlberg, verwikkeld in een dodelijk spel met een seriemoordenaar.

Distributeur Sony laat weten dat de magere resultaten van 'Zorro' in het thuisland niet betekenen dat de film geen succes is. In Zuid-Amerika en Europa heeft de film het wel goed gedaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen