Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tony Neef moet 'echt acteren' in 'Sweet Charity'

Shownieuws

Tony Neef vindt dat hij 'ineens moest gaan acteren' voor zijn rol in de musical 'Sweet Charity', die zondagavond in de Goudse Schouwburg in première is gegaan .

Tony Neef vindt dat hij 'ineens moest gaan acteren' voor zijn rol als Oscar in de musical 'Sweet Charity', die zondagavond in de Goudse Schouwburg in première is gegaan. "Voor mijn gevoel heb ik hiervoor niet echt geacteerd. Ik heb nu wel veel geleerd qua acteren. Ik had vanavond echt het gevoel alsof ik mijn rijbewijs moest halen", vertelt de acteur aan Novum Nieuws.

Lone Roosendaal vertolkt in de musical de rol van Charity. De actrice had een 'goed gevoel' na afloop van de voorstelling. "Mijn schoen ging alleen stuk tijdens de show, dat was iets minder. Gelukkig heeft het publiek niets gemerkt", vertelt Lone. "Het was meteen opgelost achter de coulissen."

Roosendaal moest voor haar rol leren paaldansen. De actrice heeft les gekregen van paaldanskampioene Denise Mulder . "Ik vind het geweldig om te doen", vertelt Lone. "Ik zit alleen wel onder de blauwe plekken."

De musical is gebaseerd op de film 'De nachten van Cabiria' van Federico Fellini. 'Sweet Charity' vertelt het verhaal van Charity Hope Valentine, een danseres in een nachtclub. Ze is altijd op zoek naar de ware liefde, maar wordt keer op keer teleurgesteld. Uiteindelijk komt zij Oscar tegen, met wie Charity vast komt te zitten in een lift. Het stel wordt verliefd en een lang gekoesterde droom lijkt voor Charity uit te komen.

Naast Tony Neef en Lone Roosendaal bestaat de cast van 'Sweet Charity' onder meer uit Sophia Wezer, Esther van Boxtel en Marjolein Teepen.

De voorstelling werd zondagavond met een staande ovatie in ontvangst genomen in aanwezigheid van Joke de Kruijf en Laura Vlasblom. Andere bekende Nederlanders die deze avond hebben bijgewoond waren Koert-Jan de Bruijn, Dominique van Vliet en Marjolein Keuning.

'Sweet Charity' is tot en met april in Nederland en België te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen