Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Goud voor nieuwe album Frans Bauer

Shownieuws

Frans Bauers nieuwe album is bekroond met een Gouden Plaat. Bauer heeft op de dag van de release ruim 50.000 exemplaren verkocht.

Het nieuwe album van Frans Bauer is bekroond met een Gouden Plaat. Het album 'Om van te dromen' is zaterdag in de verkoop gegaan. Bauer heeft meer dan vijftigduizend exemplaren aan de winkels uitgeleverd. Hiermee verdient de volkszanger op de dag van de release zijn 43ste Gouden Plaat. De uitreiking van de prijs vindt plaats op 27 oktober in Rotterdam.

Bauer noemt zijn nieuwe album 'vernieuwend' in het genre van het Nederlandse levenslied. Op het album zijn Afrikaanse klanken te horen in 'Landela', een nummer waarvoor Frans inspiratie vond op de reis die hij maakte naar Zuid-Afrika. In het Afrikaanse land maakte Bauer opnames voor de dvd van het album 'Om van te dromen'.

Behalve in de theatertournee die Frans tot en met december maakt, is hij ook te zien op het witte doek. Bauer maakt zijn filmdebuut als een muzikale kabouter in de speelfilm over Kabouter Plop. 'Plop en het vioolavontuur' draait vanaf 22 december in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen