Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse films op tournee door Duitsland

Shownieuws

Tien Nederlandse films starten volgende maand een tournee door Duitsland. Tot maart kunnen filmtheaters in Duitsland voor hun programmering kiezen uit een aanbod van vier speelfilms, een documentaire en vijf korte films van Hollandse bodem. De tournee wordt georganiseerd door het Duitse Bundesverband kommunale Filmarbeit en de Nederlandse productiemaatschappij Holland Film.

De tournee wordt zaterdag met Eddy Terstalls 'Simon' geopend tijdens het Münster Filmfestival. Het is niet de eerste keer dat Nederlandse films op tournee gaan bij de oosterburen. In 2003 vond een soortgelijke tournee plaats. Toen waren films als 'Wilde mossels' en 'Nienke' te zien. Een woordvoerder van Holland Film laat weten dat de eerste editie 'erg succesvol' is verlopen en 'heel blij' te zijn dat het initiatief opnieuw is gerealiseerd.

De Duitse filmtheaters die meedoen aan de tournee kunnen dit jaar onder meer kiezen uit 'Polleke' van Ineke Houtman, 'Het zuiden' van Martin Koolhoven, 'Lot' van Tamar van den Dop en 'Hollands licht' van Pieter-Rim de Kroon. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen