Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jolie brengt wet onder de aandacht

Shownieuws

De 30-jarige Amerikaanse actrice Angelina Jolie brengt een nieuwe Amerikaanse wet, die wezen uit ontwikkelingslanden steunt, onder de aandacht.

Angelina Jolie brengt een nieuwe Amerikaanse wet onder de aandacht. De wet, die moet zorgen voor hulp aan wezen in ontwikkelingslanden, werd vorige week ondertekend door president Bush. De actrice was donderdag aanwezig bij de viering van het totstandkomen van de wet in een congresgebouw in Washington.

De wet verplicht de regering van de Verenigde Staten het effect van de Amerikaanse hulp aan meer dan 143 miljoen wezen in ontwikkelingslanden te evalueren. Daarnaast moet minister van buitenlandse zaken Condoleezza Rice een speciale adviseur aanwijzen om aan het probleem te werken.

Voor uitvoering van de wet is nog een bedrag van 340 miljoen dollar (ruim 290 miljoen euro) aan subsidie nodig. Daarvoor gaat Jolie zich nu inzetten. "Door de wet volledig te steunen met geld, laten wij aan de wereld weten dat het leven van een kind in de arme landen net zo belangrijk is als het leven van een kind in de Verenigde Staten", zegt de actrice.

De 30-jarige Jolie heeft een 5-jarige zoon, Maddox, geadopteerd uit Cambodja. In juli adopteerde ze haar tweede kindje, Zahara, uit een weeshuis in Ethiopië.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen