Kies je favoriete radiostation

Dossiers

TV Show helpt 131 duizend meisjes naar school

Shownieuws

Kijkers van de Tros TV Show hebben er donderdagavond voor gezorgd dat 131 duizend meisjes in de Derde Wereld naar school kunnen.

Kijkers van de Tros TV Show hebben er donderdagavond voor gezorgd dat 131 duizend meisjes in de Derde Wereld naar school kunnen. De televisie-uitzending maakte deel uit van een campagne gericht op meisjesonderwijs die Unicef Nederland momenteel voert. Presentator Ivo Niehe riep mensen op lid te worden van Unicef. Meer dan 6500 mensen gaven donderdagavond gehoor aan de oproep, meldt de hulporganisatie.

Eros Ramazzotti en Kane verzorgden een optreden. Ook Unicef-ambassadeurs Monique van de Ven, Paul van Vliet, Trijntje Oosterhuis en Jörgen Raymann verleenden hun medewerking aan de uitzending.

Volgens Unicef gaan wereldwijd 62 miljoen meisjes niet naar school. Dit heeft gevolgen voor de ontwikkeling en levenssituatie van de kinderen. De doelstelling van de uitzending was om minstens 90 duizend meisjes naar school te helpen, en dit aantal is tot tevredenheid van Unicef 'fors overschreden'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen