Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Chicken little' ook in 3D uit

Shownieuws

'Chicken little', de nieuwe animatiefilm van Disney komt in de VS ook in 3D uit. In Nederland gaat de film vanaf 16-11 draaien.

De nieuwe animatiefilm van Disney, 'Chicken little', wordt in de Verenigde Staten zowel op standaard 35 millimeter als in 3D uitgebracht. De filmstudio wil hiermee meer mensen naar de bioscoop trekken. En niet alleen Disney gelooft in de aantrekkingskracht van de 3D- technologie. Regisseurs George Lucas en James Cameron denken dat het in de toekomst net zo gewoon wordt als kleur en geluid, meldt de New York Times zondag.

Directeur van Disney's distributiekantoor, Charles Viane, kijkt uit naar de dag dat films alleen nog in 3D worden uitgebracht. "Maar we zijn nu al heel blij met 'Chicken little'. We komen eindelijk met iets dat mensen thuis niet kunnen krijgen." Hij voegt daaraan toe dat de film niet alleen voordelen oplevert. Een bioscoopkaartje voor een 3D film is zo'n twintig procent duurder dan normaal.

'Chicken little' komt vrijdag uit in de Verenigde Staten. De film is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek, in het Nederlands vertaalt onder de titel 'Kika kuiken'. Het gaat over een klein kuikentje dat denkt dat de hemel naar beneden valt en de wereld wil behoeden voor een ramp. Als zijn angst niet reëel blijkt, moet hij zijn reputatie van fantast zien te zuiveren. In Nederland is de film vanaf 16 november te zien. Of de 3D-versie ook hier wordt uitgebracht is niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen