Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pak John Lennon succesvol geveild

Shownieuws

Het goddelijke pak dat John Lennon draagt op de cover van 'Abbey Road' is voor EUR 97.000 verkocht op een veiling in Las Vegas.

Het witte pak dat John Lennon draagt op de albumcover van 'Abbey Road' is zaterdag met succes verkocht op een veiling in Las Vegas. Het ging voor ruim 97 duizend euro onder de hamer. Ook de auto waarin de legende Lennon rijdt in de documentaire 'Imagine', een Austin Princess, leverde 123,5 duizend euro op. Een deel van de opbrengsten van de veiling gaat naar Amnesty International.

De auto is gekocht door een Japanse entertainer, Princess Tenko. Het pak werd eigendom van Anthony Pugliese, eigenaar van World Films in Florida. Volgens de directeur van het veilinghuis, Julien's Auctions, kocht Pugliese eveneens een jasje dat Lennon in 'Imagine' droeg voor 26,3 duizend euro.

Een afsprakenboekje uit 1961 van Marilyn Monroe is door goldenpalace.com, een online casino, gekocht voor 13,1 duizend euro. Een hoofdtooi die Elizabeth Taylor droeg in 'Cleopatra' ging voor ruim 11 duizend euro van de hand.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen