Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Knetter' publiekslieveling op Cinekid

Shownieuws

De film 'Knetter', van regisseur Martin Koolhoven, heeft zaterdag de publieksprijs gewonnen op het Cinekidfestival.

De film 'Knetter' heeft zaterdag de publieksprijs gewonnen op het Amsterdamse Cinekidfestival, het grootste jeugdfilmfestival ter wereld. De film, die eerder het festival opende, moest de prijs delen met het Noorse 'Vrienden voor het leven' van regisseur Arne Lindtner Naess. Het is de eerste keer dat twee producties dezelfde waardering kregen van de kinderen: ruim een negen. Het prijzengeld, 15 duizend euro, moeten de filmmakers delen.

'Knetter' is een film van regisseur Martin Koolhoven, die momenteel nog steeds triomfen viert met het 'Het Schnitzelparadijs'. Zijn kinderfilm vertelt het verhaal van de 9-jarige Bonnie. Bonnie heeft een rare moeder, gespeeld door Carice van Houten. Ze is namelijk manisch-depressief, waardoor ze de ene keer heel vrolijk en dan weet heel somber is. Bonnie zorgt daardoor meer voor haar moeder dan omgekeerd.

De vakjury van het festival koos 'De kleine Italiaan' van de Rus Andrei Kravchuk tot beste jeugdfilm. Eervolle vermeldingen waren voor de Ierse productie 'The mighty celt' en de Iraanse film 'Hayat'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen